blog
Overig

Wat is rauwe honing?

Veel mensen kennen het begrip rauwe honing wel, maar toch is er nog veel onduidelijkheid over de betekenis ervan. Bij rauwe honing gaat het over honing die niet bewerkt is. Wanneer deze uit de bijenkast wordt gehaald worden er geen aanpassingen aan gedaan. Normaal gesproken wordt honing verhit nadat het uit de bijenkast gehaald wordt. Hierdoor wordt het vloeibaar en is het makkelijker te bewerken naar honing zoals u dat gewend bent. Het nadeel van het verhitten is dat een deel van de smaken en voedingsstoffen verloren gaan. Dit is bij rauwe honing niet het geval, waardoor deze vorm populair is bij de liefhebbers. Deze bevat alle beschikbare aroma’s, vitamines en mineralen. Wanneer u op zoek bent naar rauwe honing, is dit op verschillende plekken verkrijgbaar.

Waar kan ik rauwe honing kopen?

Rauwe honing is op verschillende plekken beschikbaar. Mocht u er helemaal zeker van willen zijn dat uw honing echt rauw is, dan is het aan te bevelen om de honing bij een imker te halen. Deze haalt ze rechtstreeks uit de bijenkast, dus dan weet u zeker dat u de honing op z’n rauwst hebt. De rauwste honing die op de markt te vinden is, is raathoning. Bij raathoning zitten de bijen zelfs nog op de waszegeltjes. Hier is dus nog helemaal niks mee gebeurd en zo krijgt u de rauwste honing die er op de markt te vinden is.

Waar vind ik rauwe honing?

Zoals benoemd zijn er verschillende plekken waar u rauwe honing kunt kopen. Zo kunt u bij een plaatselijke imker terecht, maar kunt u ook online op zoek naar rauwe honing. Er zijn verschillende bedrijven waar u rauwe honing kunt bestellen. Deze bedrijven kopen de honing rechtstreeks in bij de imker, waardoor u zelf niet meer op zoek naar de juiste imker. Daarnaast bieden deze bedrijven verschillende soorten hoeveelheden aan, zodat u altijd de juiste hoeveelheid rauwe honing hebt. Ideaal voor wanneer u bijvoorbeeld alleen bent en op zoek bent naar de juiste hoeveelheid rauwe honing. Mocht u zelf rauwe honing willen produceren, denk er dan aan om een bijenkast aan te schaffen. Deze helpen u bij het produceren van rauwe honing. Een product die niet kan ontbreken wanneer u imker bent.

Comments are closed.