linkbuilding uitgelegd
Overig

Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is het proces van het creëren van links tussen uw website en andere websites. Het is een manier om de populariteit en zichtbaarheid van uw website in zoekmachines te vergroten. Linkbuilding kan handmatig of automatisch gebeuren, met veel verschillende beschikbare tools. Er zijn veel verschillende manieren om links naar uw website te bouwen. Een van de populairste methoden is “content marketing”. Dit houdt in dat u inhoud van hoge kwaliteit maakt (zoals blogberichten) die u op andere websites publiceert en vervolgens terug linkt naar uw eigen site. Wanneer lezers deze inhoud interessant vinden, zullen ze doorklikken en uw site bezoeken. 

Vergroot het aantal links naar uw website

 Linkbuilding is een manier om het aantal links naar uw website te vergroten. Het is niet hetzelfde als zoekmachine optimalisatie (SEO), maar het kan u helpen veel van dezelfde resultaten te bereiken. Bij linkbuilding creëert u dus links van andere websites naar de uwe. U kunt dit doen door gastberichten te publiceren op andere sites, of door links te plaatsen in uw e-mailhandtekening. Dit soort “inkomende” links worden “organisch” genoemd omdat ze op natuurlijke wijze ontstaan; het gaat niet om betaalde plaatsing. Hoe meer inkomende links u hebt, hoe hoger uw website scoort in de zoekresultaten.

Neem deel aan focus en social media groepen

Een andere manier is door deel te nemen aan forums en social media groepen waar mensen discussiëren over onderwerpen die verband houden met de uwe. Als u doordachte antwoorden of vragen plaatst die relevant zijn voor deze groepen, krijgt u bekendheid voor uw bedrijf en bouwt u relaties op met potentiële klanten die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in wat u aanbiedt! Linkbuilding is een essentieel onderdeel van elke SEO-strategie. Het is wat u helpt om uw reputatie online op te bouwen, en het is ook hoe u meer bezoekers van zoekmachines aantrekt. 

Meer weten over bijvoorbeeld een linkbuilding platform?

U heeft nu een beter beeld gekregen over wat linkbuilding precies inhoudt en hoe u er zelf mee aan de slag kunt gaan. Wilt u eerst meer te weten komen over bijvoorbeeld een linkbuilding platform? Neem altijd even contact op met een specialist en laat u vrijblijvend informeren. Hierdoor kunt u net even wat gerichter een passende strategie op gaan stellen voor uw eigen onderneming. En dat is wel zo handig natuurlijk.

Comments are closed.