computer hardware
Hardware

Wat is communicatie hardware voor computers?

Een communicatietoestel is een stuk hardware dat een analoog of digitaal signaal kan verzenden via een telefoon, een andere communicatielijn of zelfs draadloos. Het klassieke voorbeeld van een communicatie-apparaat is een computermodem, die de digitale informatie van een computer omzet in een analoog signaal voor transmissie over een telefoonlijn. Maar voor velen behoort het gebruik van modems tot het verleden, terwijl we in veel opzichten afhankelijk zijn van communicatie hardware om onze computers te laten werken. Op dezelfde manier ontvangt een modem analoge signalen en zet deze om in digitale signalen die door de computer worden verwerkt. Dit proces wordt modulatie/demodulatie genoemd, waaraan de modem zijn naam heeft te danken. Andere voorbeelden van communicatieapparatuur zijn NIC’s (netwerkinterfacekaarten), Wi-Fi-apparaten en toegangspunten. In dit artikel gaan we in op wat communicatie hardware is en hoe deze tegenwoordig wordt gebruikt in computers en technologie. 

Voorbeelden van communicatiemiddelen

Hieronder staat een volledige lijst van alle verschillende soorten communicatiemiddelen die gebruikt kunnen worden bij het werken met een computer.

  • Bluetooth-apparaten
  • Infrarood apparaten
  • Modems (via telefoonlijn)
  • Netwerkkaarten (via Ethernet)
  • Smartphone
  • Wi-Fi-apparaten 
  • Draadloze adapters voor computers

Storingen in communicatieapparatuur

Voor zowel een laptop als een desktop is het verstandig om de communicatiehardware te vervangen als deze defect is geraakt. Brocade communicatie-hardware is een merk dat een breed spectrum aan onderdelen voor een computer aanbiedt. Wanneer een communicatietoestel moeite heeft om met een ander toestel te communiceren, kan zich een communicatiestoring voordoen. De volgende lijst bevat een aantal algemene stappen die kunnen worden gecontroleerd wanneer deze fout optreedt.

  • Als het toestel een kabel gebruikt, controleer dan of deze goed is aangesloten.
  • Controleer of de juiste drivers zijn geïnstalleerd en of er geen fouten of conflicten met de driver zijn en of het apparaat wordt gedetecteerd.
  • Als je toestel instellingen nodig heeft, zorg er dan voor dat deze correct zijn. Een netwerkkaart heeft bijvoorbeeld de juiste IP-, DNS- en subnetinstellingen nodig om een verbinding met het netwerk tot stand te brengen en de weg naar andere netwerkapparaten te vinden.

Als geen van deze dingen werkt, kan het zijn dat de hardware zelf kapot is. In dat geval kan het verstandig zijn om de computer te updaten. Ofwel door het zelf te repareren als je de technische vaardigheden hebt, ofwel door het naar een reparateur te brengen. 

Waarom hebben computers communicatiemiddelen nodig?

Een computer kan goed functioneren zonder een communicatieapparaat. Maar om een computer met andere computers te laten communiceren, heeft hij een communicatieapparaat nodig. Dit is precies waarom we vandaag de dag technologie gebruiken. Om je computer bijvoorbeeld verbinding te laten maken met het internet om deze webpagina te bekijken, heeft hij een communicatieapparaat nodig. Als u bijvoorbeeld uw eigen computer wilt bouwen, is dit iets wat u moet overwegen. Zonder communicatietoestel zul je een sneakernet moeten gebruiken om gegevens tussen computers over te dragen of te delen.

Comments are closed.