Social Media

Waarom gebruiken mensen nog steeds twitter?

Twitter is niet meer zo populair als vroeger maar, het blijft nog steeds een groot social media type. Het wordt nog steeds wereldwijd gebruikt en er worden vaak opvallende berichten op meegedeeld. Zo zijn er ook nog veel beroemde personen die er gebruik van maken. Voorbeelden hiervan zijn Donald Trump en Geert Wilders.

Je scrolt snel door je homepagina omdat niet overal een foto bijstaat

Mensen die gebruik maken van Twitter willen liever rondneuzen op social media zonder al teveel gedoe eromheen. Het zijn vaak mensen die niet zoveel hebben met veel foto´s bekijken en zelf plaatsen. Wat ook terugkomt is dat ze puur een account hebben om mee te delen wat hun levenswijze is dus, zo worden vaak tweets geplaatst van wat voor bezigheden zij hebben. Op Twitter kun je namelijk ook gemakkelijker scrollen naar onder omdat er niet overal een foto bij staat en dat is wel iets wat sommige mensen aantrekt om dit type social media te gebruiken.

Je kunt je profiel en tweets afschermen

Sommige mensen willen op social media gaan zonder al teveel te worden opgemerkt door onbekenden en daarom is de keuze dan om je eigen profiel en tweets af te schermen. Er wordt tegenwoordig vaak misbruik gemaakt met foto´s en tweets. Zo kunnen mensen niet jouw tweets delen en ook niet eens jouw profiel volledig kunnen inzien. Voor veel mensen is dit een veiliger gevoel om dan op Twitter te gaan. Twitter is dus erg gericht op privacy. Twitter is het social media platform waarbij het minst misbruik wordt gemaakt ten opzichte van andere social media platformen.

Het is overal te gebruiken met de app of via Google

Twitter is wereldwijd te gebruiken. De app is ten eerste erg simpel om te gebruiken, zo bevat de app geen moeilijke uitleg of onduidelijkheden. Wat ook wel mooi om te zien is, dat Twitter qua lay-out en vormgeving op de computer bijna hetzelfde eruit ziet als hoe het eruit ziet in de app. Zo zijn er geen continu nieuwe updates of onnodige vernieuwingen wat een gebruiker weer aanzet tot het uitvogelen van de veranderingen.

Conclusie

De mensen die gebruik maken van Twitter zullen dat gewoon blijven doen maar, ieder persoon heeft zo zijn/haar eigen mening waarom het ene social media platform beter is dan de ander. Als je bijvoorbeeld iemand bent die graag regelmatig een boodschap wil delen met je twitteraars dan, past twitter goed bij jouw.

Comments are closed.