Overig

Hoe vind je een glazenwasser die je kunt vertrouwen?

Als je een glazenwasser nodig hebt, dan kan je kiezen uit diverse bedrijven. Je wil uiteraard deze dienst uitbesteden aan een bedrijf dat betrouwbaar en flexibel is en dat niet de hoofdprijs vraagt voor de glasbewassingswerkzaamheden. Het is goed om bij je keuze te letten op de mate van ervaring die het bedrijf heeft met moderne technieken, die veilig zijn en waarmee minder investering in ladders en paden voor hoogwerkers nodig is. Hoe vind je zo’n glazenwassersbedrijf en waar let je precies op bij je keuze? In deze blog vertellen we je hier graag meer over.

Glazenwasserij die veiligheid garandeert

Een glazenwasser Apeldoorn die op grote hoogte werkt, maakt bij voorkeur niet alleen gebruik van ladders en hoogwerkers, maar ook van een Tuckerpolesysteem. Een Tuckerpole is een telescoop met een uitschuifbare steel met een zachte borstel, die tot 13 meter komt. Voor bedrijven die met dit soort hulpmiddelen werken, gelden strenge veiligheidseisen. Een glazenwasser met VCA-certificering werkt veilig en vertrouwd in en rond je pand. VCA is een afkorting voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers en gaat over het minimaliseren van de risico’s tijdens de schoonmaakwerkzaamheden.

Wettelijke VGM-eisen voor glazenwassers

Een betrouwbaar bedrijf voorziet je van een lijst met het aantal bewassingsdiensten dat per jaar of periode wordt uitgevoerd. Ook over de reinigingsmiddelen en -methoden maak je afspraken met de glazenwasserij. Er gelden wettelijke regels met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu (VGM). Dit houdt in dat de glazenwassersdienst moet voldoen aan de regelgeving rond veilig werken, milieu-aspecten en arbeidsomstandigheden. Professionele glazenwassers beschikken niet alleen over een VCA-certificaat, maar ook over een IPAF-certificaat voor het werken met een hoogwerker.

Veilige, milieuvriendelijke en efficiënte reiniging van glas

Een van de bedrijven die op een veilige en handige wijze hoge ruiten, serres en glazen overkappingen kan schoonhouden, is Schoonmaakbedrijf Hendriksen. Deze glazenwasser uit de regio Apeldoorn bestaat al meer dan 75 jaar en is één van de eerste professionele reinigingsbedrijven van Nederland. De medewerkers krijgen regelmatig training en bijscholing en ontvangen een eerlijk loon. Dit bedrijf maakt gebruik van telescoopglasbewassing, heeft eigen hoogwerkers en gaat voor langdurige relaties met klanten.

Comments are closed.