Technology

Dit is waarom tesla’s autos zo populair zijn

Tesla heeft als Amerikaans bedrijf een wereldwijd netwerk opgebouwd van verkooppunten. De verkooppunten brengt vervolgens de Tesla aan de man. Daarnaast heeft Tesla een eigen netwerk oplaadpunten ten behoeve van de elektrische auto’s.

Autopilot

Tesla levert standaard iedere nieuwe Tesla met geavanceerde hardware af. Iedere Tesla heeft autopilot-functies om de auto in de toekomst volledig zelfrijdend te kunnen maken. De functionaliteiten van het systeem worden daarom van de Tesla steeds beter. De acht ingebouwde omgevingscamera’s van de Tesla bieden 360-gradenzicht. Met de omgevingscamera’s is het mogelijk om rondom de auto alles te zien en dat tot een bereik van ongeveer tweehonderdvijftig meter.

Detectie

De twaalf up-to-date bijgewerkte ultrasone sensoren zorgen ervoor dat dit beeld wordt aangevuld. Het gevolg van deze mogelijkheid is, dat zowel harde als zachte objecten gedetecteerd kunnen worden. Deze detectie geeft, ten opzichte van het laatst in gebruik zijnde systeem, op een bijna tweekeer zo grote afstand de objecten weer. De detectie gebeurt met een tweekeer grotere nauwkeurigheid. Via een eigen golflengte, aan de voorzijde van de Tesla, wordt extra informatie over de omgeving zichtbaar. Het verbeterde radarsysteem wordt overigens niet gehinderd door regenbuien, stof of van voor de Tesla rijdende auto’s.

Auto makkelijk te verbeteren door software updates

De sterk verbeterde autopilotfuncties, met name die voor een goede veiligheid en beter comfort, zijn speciaal ontwikkeld voor het ondersteunen van de bestuurder tijdens het autorijden. Vooral om de bestuurder te helpen tijdens het autorijden met de meest vermoeiende aspecten. De autopilot van Tesla introduceert telkens nieuwe functies en zorgt daardoor voor telkens nieuwe verbeteringen aan de bestaande functionaliteiten. Dit met het doel om de Tesla in de toekomst voor de berijder nog veiliger en nog meer capabeler te kunnen maken.

Standaardveiligheidsfuncties

De veiligheidstechnologieën van een Tesla, zoals het waarschuwingssysteem voor mogelijke zijdelingse botsingen, zijn aan de functionaliteiten van de Tesla toegevoegd. De automatische noodrem is eveneens door software updates aan de functionaliteiten van de Tesla toegevoegd. Met de autopilot kan de Tesla automatisch sturen. Ook kan de Tesla binnen een rijstrook accelereren en remmen.

Goede investering

Een zelfrijdende auto is een goede investering. Vooral als het enige wat je maar hoeft te doen is in de auto te stappen. Na het instappen vertel je waar de reis heen is en je wordt netjes naar de plaats van bestemming gebracht. De Tesla bepaalt zelf de route. Bij het bepalen van de route wordt er rekening gehouden met de obstakels onderweg. Op de plaats van bestemming stap je uit en de Tesla parkeert de auto op de dichtstbijzijnde parkeerplaats. Dat bespaart veel tijd en ergernis. Om aan een auto geld te kunnen verdienen, moet je dus geld voor een auto uitgeven. Bij verkoop verdien je aan de auto door de hoge inruilprijs en je hebt de mogelijkheid gehad om een paar jaar gratis te rijden. In 2020 werden er bijna wereldwijd 700.000 Tesla’s verkocht en de verwachting is dat 2021 nog beter wordt.

Comments are closed.