Hardware

Dit is waarom je een raspberry pi zou moeten kopen

Als jij op elk moment gebruik wilt kunnen maken van een computer, zonder hier een laptop voor mee te hoeven nemen, is de Raspberry Pi echt een uitkomst.

Minicomputer met grote capaciteit
Met de Raspberry Pi kies je voor een minicomputer, die het formaat van een bankpas heeft. Je kunt hem dus eenvoudig overal mee naartoe nemen. De Raspberry Pi is een printplaatje, maar heeft als voordeel, dat het alles in zich heeft wat voor een computer nodig is. Diverse aansluitingen en een ARM-processor zijn hier voorbeelden van. Ben jij op een locatie waar jij de beschikking hebt over een toestenbord, een muis en een beeldscherm, dan heb je samen met de Raspberry Pi een volwaardige computer. Wil je iets kunnen opslaan op de minicomputer, dan zal je echter wel een micro-SD kaart moeten kopen. De minicomputer beschikt namelijk niet over opslagcapaciteit.

Micro-SD kaart
Als je inderdaad opslag nodig hebt, dan kan je de micro-SD kaart eenvoudig in de gleuf van de Raspberry Pi stoppen. Hierdoor is het mogelijk om software op te slaan die jij zelf geprogrammeerd hebt. Ook kun je er een besturingssysteem opzetten. Samen met het beeldscherm kun jij dan uitstekend uit de voeten.

Doelgroepen Raspberry Pi
De minicomputer is ontwikkeld aan de Cambridge universiteit met als doel, kinderen een beetje inzicht te geven in het vak programmeren. De Raspberry Pi is veel goedkoper dan het aanschaffen van een computer en om die reden is de minicomputer toegankelijk geworden voor een groter publiek.

De vele gemakken die de minicomputer met zich meebrengt, heeft ertoe geleid, dat nu ook studenten, hobbyisten en programmeurs veelvuldig gebruikmaken van de Raspberry Pi. De mogelijkheden van de Raspberry Pi lopen uiteen van het programmeren tot het maken van slimme gadgets, zoals een slimme deurbel. Ook het besturen van een LED-lamp via een webapplicatie of het maken van een weerstation behoren tot de mogelijkheden.

Apparaten verbinden en aansturen
De term smart home komen we steeds meer tegen. De minicomputer leent zich uitstekend voor het koppelen van apparaten met het internet. Door ze vervolgens zelf aan te sturen, kun je veel functionaliteiten in huis eenvoudig slim regelen. Verbind je deurslot met de Raspberry Pi en je hebt een slim deurslot gecreëerd. Met iets meer kennis kun je dit uitbreiden naar gezichtsherkenning.
Hierdoor wordt de veiligheid van je woning direct door jou vergroot. De mogelijkheden van de Raspberry Pi zijn echt ongekend.
Zo kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om je eigen mini spelcomputer te maken.

Beginnen met de Raspberry Pi
Ben je benieuwd geworden naar de Raspberry Pi, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Er zijn boeken te koop die jou als beginner goed kunnen helpen met het leren programmeren en opslaan van gegevens via de minicomputer. Ook kun je online video’s bekijken die jou op weg kunnen helpen.

Comments are closed.