Gaming

4 redenen waarom je beter op je pc kunt gamen dan een console

De nieuwste generatie consoles is inmiddels al een paar maanden uit, maar zijn ze eindelijk net zo goed of zelfs beter voor gamen als op een pc? In dit artikel geef ik je 4 redenen waarom je nog steeds beter op je pc kan gaan gamen in plaats van dat je de nieuwste generatie consoles aan gaat schaffen.

De graphics

Als eerste zijn de graphics van consoles nog steeds minder dan die je op een pc kan krijgen. Hoewel consoles de achterstand op graphics langzaam maar zeker inhalen, is er een reden dat bij een game zoals cyberpunk de meeste bugs op de console versies zijn.

Ruimere keuze aan games

Als tweede heb je op de pc een veel grotere keuze aan games om te spelen vergeleken met consoles. Dit komt omdat veel consoles hun beste games exclusief maken aan hun console. Een spel exclusief aan de playstation kan je dus nooit op je Xbox spelen. Maar vaak zijn deze exclusieve spellen wel te koop op je pc, omdat dit een andere doelgroep in de markt bereikt. Daarnaast zijn de beschikbare games op de pc soms zelfs eerder beschikbaar dan de console versie. Dit zou je wat spoilers kunnen schelen.

Upgraden

Als derde is het makkelijker om je pc te updaten. Bij een pc kan je elk subonderdeel makkelijk vervangen. Een oude grafische kaart kan je zonder moeite vervangen voor de nieuwste versie, zodat je de beste games van het jaar kan blijven spelen. Bij een console kan je nooit een subonderdeel vervangen met een betere versie. Je enige optie is om de nieuwste console te halen, en je moet tot wel 7 jaar wachten voordat er een nieuwe generatie consoles komt. Daarnaast is steeds een subonderdeel vervangen goedkoper en rustiger voor je portemonnee. Met het kopen van een nieuwe console ben je in één klap bijna 500 euro kwijt, terwijl een subonderdeel vervangen vaak veel minder kost.

Je spellen behouden

De laatste voordeel van een pc hebben in plaats van een console is dat elk spel wat je gekocht hebt, je ook daadwerkelijk voor altijd houdt. Bij consoles is het vaak zo dat je een digitale versie van een spel koopt. Hoewel deze versies handig zijn omdat ze geen fysieke ruimte in beslag nemen, komt dit ook met een groot nadeel; in de volgende generatie van consoles kun je dit spel vaak niet spelen. Op een pc kan je spellen uit bijvoorbeeld 2005 nog gewoon spelen, terwijl je bij een console vaak in de store een retro versie moet kopen, zelfs als je het origineel gewoon hebt. Daarnaast bieden consoles nu ook services aan waarbij je met een abonnement toegang hebt tot tientallen verschillende games. Maar zodra je dit abonnement opzegt, verlies je meteen je toegang tot al deze spellen.

Al met al maken consoles een inhaalslag op de gaming-markt, maar het is nog steeds beter en goedkoper om een pc te hebben. Deze discussie zal dus nog voorlopig aanhouden. Hopelijk hebben we je voldoende geïnformeerd zodat je een goede keuze tussen een pc of console gaat maken.

Comments are closed.