Social Media

4 Manieren om extra op te vallen op linkedin

LinkedIn; het platform voor professionals. Dat betekent dat hier andere spelregels gelden dan op bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Ook als professional wil je opvallen, maar wel op een zakelijke en overtuigende manier. Niet dat informatie over je privéleven uit den boze is, maar zolang het gerelateerd is aan zakelijke en/of professionele content. Hoe zorg je er nu voor dat je gezien wordt op LinkedIn? Hier volgen een viertal tips die jouw LinkedIn

Gebruik een relevante profielfoto.

De foto mag zowel in kleur als in zwart-wit, zolang deze maar duidelijk en relevant is. Een foto van tien jaar geleden is dus niet meer relevant. Investeer hierin; het is tenslotte je visitekaartje op dit platform. Zoek een goede fotograaf en vraag om digitale foto’s, zodat je niet meer hoeft te scannen en ze rechtstreeks op LinkedIn kunt plaatsen. Denk ook aan je kleding en kapsel en denk daarbij hoe jij wilt overkomen. Formeel? Beetje informeel? Dat mag, zolang het maar geen foto is uit de kroeg of voor je tent op vakantie.

Wees actief.

Klinkt logisch en dat is het ook. Want wie kent niet het spreekwoord ‘uit het oog, uit het hart?’. Zorg dat je ‘in the picture’ blijft. Post regelmatig iets over je werk, vrijwilligerswerk of een organisatie die je een warm hart toedraagt en op een of andere manier gerelateerd is aan je leven. Je kunt ook berichten plaatsen over het bedrijf waar je werkt, vraag voor de zekerheid wel vooraf toestemming aan je werkgever en plaats nooit iets negatiefs. Of plaats iets over je eigen bedrijf of bedrijfstak, zonder dat dit al teveel naar reclame ruikt. Je kunt bijvoorbeeld de nieuwste ontwikkelingen aanhalen of bijzondere evenementen zoals beurzen en sponsorlopen.

Reageer op andere personen.

Zie je interessante personen voorbij komen? Waarmee je een connectie wilt aangaan? Stuur gerust een uitnodiging. Het is raadzaam om wel een korte toelichting te geven en niet zomaar een blanco uitnodiging te sturen. Waarom wil je deze connectie? Kennen jullie elkaar misschien ergens van? Hebben jullie elkaar ooit ontmoet? Probeer een aanknopingspunt te zoeken. Heb je eenmaal connecties onderhoud die dan ook. Like post van anderen, feliciteer mensen met hun nieuwe baan en verjaardagen. Ook hier geldt weer; het zijn relaties die je constant moet onderhouden. En tenslotte vindt jij het toch ook leuk als mensen op jouw posts reageren?

Deel je werkervaring

LinkedIn kan heel gemakkelijk gebruikt worden als een online CV. Het begint al eigenlijk met je aanmelding; er wordt gevraagd om je huidige functie. Iedere keer als er iets wijzigt in je professie, kan je dat melden. In de loop der tijd ontstaat er een soort CV wat erg handig is voor o.a. recruiters en toekomstige werkgevers. Ook opleidingen, nevenfuncties en vrijwilligerswerk kunnen vermeld worden zodat men een goed beeld van jou als mens krijgt en hoe jij professioneel overkomt.

Comments are closed.